Turi Ferenc

Tisztelt csákói és belvárosi Választópolgárok! Tisztelt egriek!

Turi Ferenc vagyok, 45 éves, két gyermek édesapja, a 4. számú választókörzet képviselőjelöltje. Tizenöt éve élek Egerben, autómentő vállalkozásom van. Az életem nagy részében segítséget nyújtok a hozzám fordulóknak. A barátaim empatikusnak, megoldáscentrikusnak és agilisnak tartanak. Nagyon büszke vagyok arra, hogy az egri mentőállomás dolgozóival sok éves, baráti kapcsolatot alakítottam ki. Amivel csak módomban állt, hol a mentőautók ingyenes szállításával, hol tárgyi adománnyal, hol lakásfelújításban kétkezi munkával támogattam őket. Tavaly a Parlamentben átvehettem a Magyar Mentésügyért Emlékérem kitüntetést, amiért nagyon hálás vagyok.

A munkámból adódóan folyamatosan járom a város útjait, így a saját bőrömön tapasztalom a hiányosságokat. A rosszul beállított forgalmi lámpákat, a hiányzó zebrákat, az átgondolatlan útfelújítások okozta közlekedési káoszt. Meggyőződésem, hogy a hétköznapi gyakorlati tapasztalatokat sokkal jobban be kellene építeni a forgalomszervezésbe, és a város egészének működésébe egyaránt.

Ami a körzettel kapcsolatos terveimet illeti: A kertész úti parkolóház kihasználtságát növeli kell. Ez bevételt hoz a városnak és csökkenti a közterületen, sokszor tilosban vagy zöldfelületen parkoló autók számát. Ezen felül: 

Teremtsünk biztonságot a gyalogosoknak!

A körzetben sok helyen hiányoznak az útburkolati jelek és a jelzett gyalogátkelők. A Sas út ebből a szempontból a legkritikusabb. Ezeket feltétlenül mielőbb pótolni kell. 

Tartsuk a medrében a patakot!

Haladéktalanul meg kell oldani a Csákóban a csapadékvíz elvezetését. Hóolvadáskor vagy nagyobb esőzés idején a megáradó Eger patak komoly veszélyt jelent az itt élőkre és vagyontárgyaikra egyaránt. 

A kertváros a családoké!

A családi házas övezet nyugalmát nem veszélyeztetheti a városi autóforgalom! Ki kell jelölni hivatalos kerülőutakat a körzetben élők biztonsága érdekében.

Kérem, hogy tiszteljenek meg a bizalmukkal és szavazatukkal támogassanak engem a június 9-i választáson. 

Turi Ferenc

Képviselőjelölt

4. vk., Csákó, Belváros dél