Prokaj László

Prokaj László vagyok, 48 éves, szakmám szerint elektronikai műszerész.

Az Egerért Most Egyesület színeiben a 8-as számú vk.-t, azaz a Felsővárost szeretném képviselni az újonnan alakuló Közgyűlésen. Születésem óta itt élek a Felsővárosban. Mondhatnám azt is: „én itt születtem, ez a hazám”!  14 éve élek boldog párkapcsolatban, és neveljük szeretetben és büszkeséggel 12 éves fiunkat. Munkámat a hajdani Berván kezdtem. Jelenlegi munkahelyemen, Füzesabonyban 19 éve dolgozom. 2023 óta a Felsőváros Fertálymesterének is mondhatom magam, mint kiérdemesült, ezáltal aktívan is kiveszem a részemet a közösségi életből. Számomra nagyon fontos kérdés, már-már hitvallásom, hogy Eger nem csak a belvárosból áll!

Képviselő jelöltként körzetem problémáiból 4 kiemelt jelentősségű elemet említenék:

  • A lakóházak lépcsőházait meg kell védeni az illetéktelen behatolások és rongálások ellen, valamint biztosítani kell a közterületek biztonságát sötétedés után is! Ebben segítségre lehet egy újonnan nyíló közterület felügyeleti kirendeltség, állandó személyzettel, valamint a kamera rendszer fejlesztése, bővítése.
  • A lakóövezet útjait, járdáit, kocsibeállóit, zöldfelületeit rendbe kell tenni. Sok helyen még a nagy építkezések idejéről, a 70-es 80-as évekből maradt járdák, utak és parkolókhoz vezető feltáró utak vannak használatban, melyek erősen leromlott állapotúak. A napjainkban megtöbbszöröződött autó mennyiséget ezek a parkolók nem képesek befogadni, így szükség van a Felsővárosban legalább 300 új parkolóhely kialakítására. 
  • A jelenleginél változatosabb és magasabb színvonalú, biztonságosabb szórakozási lehetőséget szeretnék biztosítani a fiataloknak itt helyben, a Felsővárosban.

  • Az utakon tapasztalható kátyúk és a zöldfelületek rendbetétele is erősen akadozik mostanában. Látszik, hogy a munkát végző Városgondozás Kft. forrás- és létszámgondokkal is küzd, melyen változtatni szükséges. A Felsőváros autós közlekedését lényegesen élhetőbbé kell tenni új buszöblök, szigetes pakolóhelyek, valamint kanyarodósávok kialakításával, például az Olasz út környékén.

Ezek előfeltétele, hogy a képviselői testületben elkötelezett és konszenzusos döntés szülessen végre a város tisztaságának témakörében, ezért arra kérem a szavazókat, hogy a június 9-i önkormányzati választásokon személyemet, valamint az Egerért Most logó alatt szereplő képviselő jelölt társaimat és polgármester-jelöltünket is támogassák szavazataikkal.