Oroján Sándor

Tisztelt választópolgárok! Tisztelt egriek!

Oroján Sándor vagyok, az Egerért MOST Egyesület polgármesterjelöltje, valamint az 5-ös számú választókörzetkörzet képviselőjelöltje. Környezetmérnök vagyok, második mesterdiplomámat vállalatvezetésből (MBA) szereztem angol nyelven. 18 éves önkormányzati tapasztalattal rendelkezem. Zsófia kislányunk 5 éve született Egerben, kisfiunk születését ezekben a napokban várjuk. Fontos számomra, hogy Eger olyan város legyen, amely itthon tartja gyermekeinket és unokáinkat is.

Öt éve megtiszteltek bizalmukkal, hogy képviselőjükként dolgozhassak az egri közgyűlésben, ezúton is köszönöm!

A Fidesz-KDNP frakció vezetőjeként a körzet érdekeit ellenszélben, a városvezetéssel szemben kellett érvényesítenem, de így is komoly előrelépésekről számolhatok be.

A ciklus elején másfél év küzdelmet követően, miniszteri közbenjárással értem el, hogy kijavítsák a Sertekapu-Kisvölgy utcák sarkán az óriási útbeszakadást. Megújítottunk számos járda- és útszakaszt. 2023-ban forrást különítettünk el a Lenkey János utca felújítására, ha a városvezetés változik, a beruházásnak a jövőben anyagi akadálya nem lesz.

A képviselői keretemből többször megtisztítottuk a hulladéktól a Szalát, de végeztünk rágcsálóirtást is. Személyes közbenjárásomra több tízmillió forintos kormányzati támogatással létrejött a Jelenlét Ház is a Szalában.

Havi tiszteletdíjammal támogattam a megrongált török-magyar emlékmű helyreállítását, és a fertálymesterekkel közösen rózsát ültettünk a Mária utcai szoborhoz. Támogattam a kutyamenhelyet és a sakkéletet is. Többször támogattam élelmiszer adománnyal vagy épp egy havi tiszteletdíjam összegével a helyi roma közösségeket, mert hiszem, hogy Eger szégyenfolján, a Szalán javítani kell.

Hiszek abban, hogy a legapróbb gesztusok is sokat jelentenek. Éppen ezért a koronavírus-járvány alatt az időseknek segítettem a napi bevásárlásban, ügyeik intézésében.

Arra vagyok a legbüszkébb, hogy a körzetemben létrehoztuk az IFI KLUBot, ami délutánonként a Kepes Központban nyújt lehetőséget a fiataloknak a szabadidejük biztonságos és tartalmas eltöltésére.

Ha június 9-én ismét bizalmat kapok Önöktől, akkor a körzet egyéni képviselőjeként terveim szerint felújítjuk többek között a Széchenyi utcáról nyíló, tragikus állapotban lévő kis utcákat, rendet teszünk a parkolás kérdésében, görparkot és bringapályát alakítunk ki az Egrix-Egál területén.  Tucatnyi új térfigyelő kamera és városőrség fogja szolgálni a jövőben a körzet biztonságát.

Ígéretemhez híven eddig is és a jövőben is elérhető voltam és leszek a választók számára. Ahogyan eddig is, keressenek bizalommal a körzetet vagy az egész várost érintő problémákkal. A körzetben élők mindig az elsők lesznek számomra!