Kovács-Ferencz László

Tisztelt Egri Polgárok!

Kovács-Ferencz László vagyok, az Almagyar-domb önkormányzati képviselőjelöltje, az Egerért Most Egyesület tagja.

1996 óta élek Egerben. Mikroelektronikai gyártmányfejlesztéssel és gyártáselőkészítéssel foglalkozom. Szabadidőmben szívesen járom az Eger környéki erdőket és aktívan vállalok részt a lakókörnyezetem közösségének építésében, érdekképviseletében.

Az egri elkerülő úttal kapcsolatos lakossági összefogás elindítója és szervezője voltam. Közel 2700 aláírást gyűjtöttünk össze az elkerülő külső nyomvonalának megvalósítása érdekében és annak megakadályozására, hogy az út közvetlenül a lakóházak mellett épüljön. Erre alapozva indulhatott el a népszavazási kezdeményezés, amelyet már több, mint 9000 egri lakos támogatott.

Fontosnak tartom a körzet kertvárosias jellegének megőrzését. Szeretném elérni, hogy az olyan csendes utcákból, mint amilyen a Donát utca ne lehessen forgalmas bekötőút. Vallom, hogy az elkerülő útnak valóban a lakosok érdeke szerint, azt kiszolgálva kell megvalósulnia.

Az egész Egert érintő forgalomszabályozásra égető szükség van. A jelenlegi, elavult technikát fel kell váltania egy, a jelzőlámpák dinamikus szabályozását lehetővé tevő megoldásnak.

Szívügyemnek tekintem a városi zöldhulladék elszállításának és kezelésének végleges és környezettudatos megvalósítását. Egy új, az egész városra kiterjedő köztisztasági koncepció megalkotását.