Kohajda Márk

Tisztelt választópolgárok! Tisztelt egriek!

Kohajda Márk vagyok, a 10-es választókörzet, Felnémet képviselőjelöltje, az Egerért Most! színeiben indulok a választáson.

Egerben születtem és itt is érettségiztem, a Gárdonyi Géza Gimnázium diákja voltam. Mérlegképes könyvelői és eladói végzettséggel rendelkezem. Dolgoztam a vendéglátásban, majd Magyarország legnagyobb vállalkozói érdekképviseletének berkein belül elsajátítottam a hitelezés folyamatának menetét. Közben kiváló kapcsolatrendszert alakítottam ki mind a vállalkozói, mind a bankszektor képviselőivel. Jelenleg a kereskedelemben dolgozom. Jó emberismerőnek tartom magam, ennek köszönhetően könnyen szót értek a legtöbb emberrel. Empátiámnak és megoldáscentrikus látásmódomnak köszönhetően tapasztalatom szerint szívesen fordulnak hozzám. 

Biztonságot és bizalmat!

Körzetemben, Felnémeten a közbiztonság helyzetét tartom a legkritikusabb pontnak. A bűncselekmények száma sajnos kimagasló, ami tarthatatlan. Néhány elkövető miatt nem élhet rettegésben egy egész városrész! Fel kell állítanunk egy helyi polgárőrséget. Ennek technikai és anyagi feltételeinek megteremtése az önkormányzat kötelessége! A közterületekre több térfigyelő kamerát kell telepíteni és a polgárőröknek előre kiszámíthatatlan útvonalon haladva, zömmel az éjszakai órákban folyamatosan járőröznie kell. El kell nyerniük az itt élők bizalmát, mert csak erre alapozva teremthetünk újra nyugalmat Felnémeten.

Megújuló csatornarendszert!

Kritikus a Berva és az idősek otthona területén a csapadék- és szennyvízelvezető hálózat állapota. Megújítására sürgősen forrást kell találni! Az itt élők alapvető emberi szükségletei forognak veszélyben, ha a leromlott hálózat egyszer összeomlik. Ez a beruházás mindenképpen prioritást kell élvezzen.

Hatékonyabb támogatást a helyi közösségnek! 

Felnémet Eger szerves része, sokan mégis a város mostohagyermekeként tartják számon. Pedig az itt élők értékes közösséget alkotnak, felnémeti identitásuk megőrzése tiszteletet érdemel. Saját történetünk van, amit át szeretnék örökíteni az utódainkra. Konkrét tettekkel és anyagi forrással is támogatom ezt a munkát.

Gondozottabb zöldfelületeket!

A közösség erejében rengeteg a potenciál a virágosítás, a parkosítás megszervezésében is.  A Városgondozás szakmai támogatásával mi magunk is élhetőbbé, szebbé, komfortosabbá tehetjük a közterületeinket. 

Kérem, hogy tiszteljenek meg a bizalmukkal és az Egerért Most! többi képviselőjelöltjével együtt szavazzanak ránk a június 9-i választáson. Egyesületünk polgármesterjelöltje, Oroján Sándor személyében végre hozzáértő és agilis vezetője lehet a városunknak.