Kerenszky Attila

Kerenszky Attila

Kerenszky Attila vagyok, az egri 3-as körzet, a Maklári-hóstya és Tihaméri városrész önkormányzati képviselőjelöltje. Az Egerért Most Egyesület képviselőjelöltjeként számítok a bizalmukra.

Azért választottam ezt a helyszínt a bemutatkozásomra, mert ez a szobor tökéletesen összefoglalja, hogy Kiért és Miért vagyok Egerben. Egy Egri Nő szerelme, Eger varázsa és az Egri borvidék iránti rajongásom az, ami ide hozott és amely azóta is meghatározza az életem. 

18 éve élek Egerben, hamarosan ebbe a körzetbe költözünk a Családommal. Mióta itt élek – családi vállalkozásunk – tevékenysége a Borászathoz, a Vendéglátáshoz és a Turizmushoz köt. Ezeken a területeken évtizedek óta végzek közösségi munkát, több területen is, örömmel vállaltam és vállalok önkéntes  feladatokat. Tudom, mit jelent a kemény munka, tudom mit jelenthet az összefogás ereje. Számomra becsületbeli ügy, hogy ha elvállalok egy feladatot, azt mindenképpen el is végezzem.

Engedjék meg, hogy röviden összefoglaljam, miért szeretnék önkormányzati képviselő lenni: 

Hosszú évek óta, naponta látom, tudom, tapasztalatom azokat a feladatokat, problémákat,  amelyek megoldásáért csak önkormányzati képviselőként, az önöktől származó felhatalmazás  alapján tudnék tenni.

A teljesség kedvéért azt is el kell mondanom, hogy nem csak a feladatokat, problémákat látom, hanem a lehetőségeket is, amelyeket egytől-egyig meg kell ragadnunk a jövőben. 

Nézzük lépésről-lépésre, feladatról-feladatra a konkrét teendőket: 

  1. Használjuk végre tudatosan Eger páratlan természeti adottságait!

Körzetünk bejáratánál van a borvidék egyik legszebb panorámája a Síkhegyre, a Tornyosra, az Egedre. 

Utak, sétautak, kerékpárutak kellenek, ezeket rendszerbe kell szervezni, ezek új életminőséget, új lehetőségeket jelenthetnek az itt élő családoknak.

Eger szőlőskertje 5300 hektár, a gyümölcs feladatot és megélhetést jelent, de adhat sétát, túrát, kirándulást, élményt és egészséget is. Ausztriában mindezt sikerrel megteremtették és használják, nekünk is menni fog!

  1. Eger mindig is turisztikai célpont volt. Sok-sok generáció óta fogalom a Szépasszony-völgy, az Egri Vár vagy az Egri Bikavér.

Csakhogy időközben a turizmus, mint igény; a turizmus, mint iparág; a turizmus, mint lehetőség alapvetően megváltozott és sajnos Eger szemlélete ott maradt, ahol évtizedekkel ezelőtt volt. Vegyük tudomásul, hogy a mennyiség már elegendő, hanem a minőség kell. Vegyük tudomásul, hogy Villány, Tokaj, Szekszárd egyaránt harcol a borturizmusért és a hazai és külföldi turistákért. Ebben a harcban Egernek is lépést kell tartani, de sokkal jobb lenne elöl járni!

Az Emberek egyre inkább megnézik mire, mennyit költenek, évről-évre egyre szebbé, még vonzóbbá kell varázsolnunk Egert. Igen, összefogás kell. Bortermelők, szállásadók, vendéglátók, turizmus-szervezők és természetesen az önkormányzat között. A turizmus, a vendéglátás munkahelyeket jelent.

Legyünk végre a Holnap Városa és szabaduljunk meg az elszalasztott lehetőségek városa-érzéstől.

(3.) Eger legyen zöld a fenntarthatóság terén is! Számtalan hazai jó példa van a termál vízből származó energia hasznosítására lakótelepek, lakóházak, iskolák, kórházak fűtésére, hűtésére.

(4.) Eger legyen biztonságos! Sok helyen nincs közvilágítás, térfigyelő kamerák kellenek, először is az iskolák, óvodák környékén. A polgárőrség legyen jobban szervezett, kapjon nagyobb támogatást és több eszközt!

(5.) Eger legyen a legtisztább magyar város! Tisztaság és rend nélkül nincs esélyünk vonzó várossá válni. Ha kell fejlesszük a Városgondozást, ha az megoldás, vonjunk be mást is. Üldözzük az illegális szemetelőket, becsüljük meg a jó példákat! 

(6.) Közlekedni márpedig kell! Autóval, vonattal, gyalog, kerékpárral. Szakértő vélemények szerint 10 éves körforgással a 150 km helyi közút folyamatosan karbantartható és még fejleszthető is. De egyszer végre el kell kezdeni. E nélkül soha nem rendeződik például az Újsor és a Merengő utcai vasútátjáró környéke vagy a Maklári úti gyalogátkelőhelyek ügye. 

Tisztelt Egriek!

A feladat, a teendő sok. Olyan embereket válasszunk közös ügyeink képviseletére, akiktől a leginkább remélhetjük, hogy becsülettel, kellő határozottsággal, a közös jövőnk iránti elkötelezettséggel dolgoznak majd.

Kérem szavazzanak bizalmat az Egerért Most Egyesület polgármester-jelöltjének és képviselő-jelöltjeinek.