Hegedűs Csaba

Parádon születtem, a miskolci egyetemen végeztem jogászként, majd a gyöngyösi Körzeti Földhivatalban helyezkedtem el. Egerben először a Kormányhivatal törzshivatalában, később a Megyei Földhivatalban dolgoztam. Jelenleg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarában tevékenykedem, de a munkám mellett békéltető testületi tag, egy földtulajdonosi jogközösség elnöke, illetve egy egri önkormányzati cég felügyelőbizottságának vezetője tisztségviselői posztját is betöltöm. Közigazgatási és jogi szakvizsgával egyaránt rendelkezem.

Immár tíz éve élek ebben a választókerületben, ebből nyolcadik éve a Rác hegyen. Két kicsi gyermek édesapja vagyok, akikkel rendszeresen sétálok a körzet utcáin, így naponta szembesülök azzal, milyen áldatlan a parkolási helyzet, mennyire rosszul szervezett a közlekedés, vagy hogy hol vannak azok a gócpontok, ahol különösen sok bűncselekmény történik. 

Körzeti programomnak fontos eleme a közbiztonság javítása, amit a köztéri kamerarendszer fejlesztésével és közvilágítás javításával érnék el. Erre mindenképpen komolyabb összeget kell szánnia a majdani Közgyűlésnek.

Kardinális kérdésnek tartom a Rác hegyen a közlekedési problémák feloldását. Mivel gyarapodó lakosságszámú városrészről van szó, ez óhatatlanul a gépjárműforgalom növekedésével, az utcákon parkoló autók számának emelkedésével jár. Meglátásom szerint nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy a Szalapart úton működik a városi mentőállomás, melynek zavartalan forgalmát minden körülmények között biztosítani kell. Hosszú távú megoldásként ehhez egyirányúsítani kellene a Szalapart utcát, a végét kiszélesíteni és egy bekötő úttal összekötni a dr. Frank Mária utcával.

Egyre több lakó a garázsa helyett az utcán tárolja a sok esetben roncs autóját, mert a garázsát vagy az új gépjárművének vagy tárolónak tartja fenn. Ezt a problémát a jelenleginél aktívabb közterületfelügyeleti jelenléttel oldanám meg.

Komoly elmaradásnak tartom, hogy a körzet egyes részein az elmúlt 60 évben nem történt jelentős közmű fejlesztés, ami mára elkerülhetetlen önkormányzati feladattá vált. 

Arra kérem a választókat, hogy a június 9-ei önkormányzati választásokon voksoljanak rá, válasszák az Egerért Most képviselőit és polgármester jelöltjét.