Gál Dominika Nikolett

Tisztelt választópolgárok! Tisztelt egriek!

Gál Dominika vagyok, az 1. számú választókörzet képviselőjelöltje, az Egerért Most! színeiben indulok a választáson.

Egerben születtem és itt is élek a városban. A közgazdasági szakirányú érettségi letételét követően az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen folytattam és folytatom jelenleg is a tanulmányaimat. Már nagyon korán, 16 éves koromban munkát vállaltam a szállodaiparban, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsek, amit úgy érzem máig kamatoztatni tudok. Később ezért tettem le az MMB pénzügyi vizsgát is. Jelenleg a párommal immár negyedik éve Eger frekventált turisztikai övezetében, a Szépasszony-völgyben üzemeltetjük a vendéglátással foglalkozó vállalkozásunkat. 

Az 1. számú választókerület nagyon közel áll a szívemhez, hiszen nap mint nap erre közlekedem, itt sétálok az utcákon, itt beszélgetek a lakosokkal. Tudom, látom, érzem, hogy mely területeken van még adóssága a városvezetésnek az itt élőkkel szemben. Olyan lendültet és tenni akarást érzek magamban, mint amilyennel annak idején a saját vállalkozásom felépítésébe is belevetettem magam. Valódi gazdája, felelős őrzője kívánok lenni a körzet értékeinek, gyarapítani szépségeit, mert hiszem, hogy még az itt lakók számára is meg tudom mutatni új, eddig ismeretlen báját. Fiatal nőként egy merőben más szemlélettel tekintek a körzetben megbúvó lehetőségekre, fejlesztési irányokra.

Ami a körzetet érintő terveimet illeti:

Tisztelettel adózzunk szeretteink emlékének!

A lajosvárosi temető útjai még mindig szívszorítóan elhanyagoltak és elégtelen a parkban a közvilágítás. Tekintettel kell lennünk a sírkertet látogató idősekre is, akik nem bírják már úgy a hosszú gyaloglást. Az utak mentén árnyas pihenőket, rendezett padokat kell kihelyeznünk nekik. A vízvételi lehetőségek számát is bővítenünk kell.

Rendet kell tenni a körzet útjain!

Az itt épült ipari park áldás a munkahelyek számának gyarapodása, az infrastruktúra fejlődése szempontjából. Legalábbis annak kellene lennie, de az itt élőknek mindebből inkább csak a bosszúság jut. A park miatt megnövekedett kamionforgalom olyan terhelést jelent a körzet útjaira, ami nem csak kátyússá teszi azokat, hanem veszélyessé a közlekedést és egészségtelenné a levegőt. Erre csak egy átgondolt, a város egészének közlekedési rendjébe illeszkedő, dinamikus forgalomátszervezés jelenthet megoldást. 

Át kell tervezni a buszmenetrendeket!

Komoly problémát jelent a körzetben élőknek, hogy a buszmenetrendek még mindig nem követik eléggé az itt lakók életritmusát. A reggeli munkába, iskolába járást és a délutáni hazatérést ki kell tudnia szolgálni a tömegközlekedésnek. Én forgalomfigyeléssel, akár közlekedéstervező szakember bevonásával kívánom felülvizsgálni a menetrendeket, hogy az valóban alternatívát jelentsen az autós közlekedés helyett. Ez Eger egészére pozitív hatással lehet.

Lássuk el információval a hozzánk érkezőket!

Tapasztalatom szerint Egerben és így a választókerületben is elégtelen a turisták tájékozódását szolgáló felületek száma. Legyünk büszkék a nevezetességeinkre, akarjunk minél többet megmutatni azokból a hozzánk érkezőnek! Ennek azonban az az alapja, hogy segítjük a turistáknak megtalálni azokat. Nem csupán irányító, hanem az adott nevezetességet pár szóban bemutató táblákra van szükség, amik kedvcsinálóként és térképként egyaránt funkcionálnak. Fűzzük láncba az egri látnivalókat, kínáljuk ideális bejárási útvonalat azokhoz. 

Kérem, hogy tiszteljenek meg a bizalmukkal, adjanak lehetőséget arra, hogy a mindannyiunk érdekét szolgáló terveket megvalósíthassam. Bízhatnak abban, hogy én Önökkel együtt, közösen tervezve és gondolkozva, határozottan cselekedve képviselem a körzetben élők érdekeit.