Ádám Anett

Tisztelt választópolgárok! Tisztelt Egriek! 

Ádám Anett vagyok, a 2. számú választókerület képviselőjelöltje, az Egerért Most színeiben indulok a választáson. 

Egerben élek, két gyermek édesanyja vagyok. Gazdasági mérnökként végeztem, családi cégünkben szálláshelyet üzemeltetek. Életem nagy részében turizmussal foglalkoztam, ezen a területen szereztem a legtöbb szakmai tapasztalatot. Az Egri Magánszállásadók Egyesületének alelnöke vagyok, aktívan részt vállalok Eger népszerűsítésében, városunk jó hírének öregbítésében. Gyakorló szülőként igyekszem a gyermekek számára is komfortossá tenni a tereket, az igényeiknek megfelelően szervezni a programokat, az ő látásmódjukat átvéve is bemutatni városunk szépségeit a hozzánk érkezőknek. Célom, hogy Eger egyik legszebb kerületét még élhetőbbé, színesebbé, gyerekbarátabbá varázsoljam.

Generációs tereket, valódi családi programokat!

A választókerületben szerencsére vannak játszóterek, de az idősebb generáció tagjainak nem sok lehetősége van a kikapcsolódásra. Pedig számtalan kihasználatlan terület van, ami kiválóan alkalmas akár összgenerációs közösségi terek kialakítására. Tudom, hogy a család együttes szórakozása, a közös élmények, méginkább elmélyítik az emberi kapcsolatokat. Ezeken a tereken lehetőséget kell teremtenünk arra, hogy például egy-egy piknikezőhely kialakításával közös kikapcsolódást nyújthassunk a családok számára. Ugyanakkor a már meglévő tereket, sportpályákat is gondozni kell, folyamatosan fejlesztve azok infrastruktúráját, javítani, cserélni az elhasználódott eszközöket. Több ivókút kialakítására, több köztéri szemetes kihelyezésre is szükség van. 

Tiszta utcákat, virágos tereket!

Felül kell vizsgálni a körzet köztereinek ápolási programját. A karbantartás ütemtervét a Városgondozással együttműködve úgy kell kialakítani, hogy egyetlen évszakban se tűnjön elhanyagoltnak a körzet. El kell indítani egy, kifejezetten a választókerületre szabott virágosítási programot. Ennek igényét többen is jelezték már felém. Azon helyi lakóközösségeket, akik aktívan felvállalják egy-egy közterület gondozását, önkormányzati szinten is támogatni kell. 

Át kell tekinteni a forgalomszervezési térképet!

A körzetben több olyan ésszerűtlen forgalom irányítási rend van érvényben, ami nem csak zavarja, hanem sokszor veszélyezteti is az itt élőket. Átgondoltan, programozottan, a lakók számára tervezhetően kell végrehajtani a körzet úthálózatának karbantartását, javítását, az ivóvíz- és csatornahálózat cseréjét. Ez sok bosszúságtól kímélne meg mindenkit.  

Kérem, hogy tiszteljenek meg a bizalmukkal és a június 9-i önkormányzati választáson szavazzanak rám és az Egerért Most képviselőjelöltjeire, valamint Oroján Sándor polgármesterjelöltre.